VÅR AFFÄRSIDÉ  är enkel – vi bara älskar plantor

Trädgården i Salthamn invid Lummelundagrottorna heter Plantgården. Och det är just precis plantor som Plantgården handlar om.  Stora plantor,  medelstora plantor, pyttesmå plantor. Och om stora priser, medelpriser och pyttesmå priser. Välkommen till Plantgården!  Vi har plantorna för din pyttelilla, mellanstora eller jättestora trädgård.

Läs gärna igenom denna text ordentligt, så förstår du dig bättre på hur Plantgården funkar och hur du får de mest prisvärda plantorna

Observera, att våren 2018 är vårt första verksamhetsår i Salthamn och vi kommer att köra en annorlunda säsong i år. En riktigt bökig nybyggarsäsong!  Trädgården är under uppbyggnad och vi hoppas du respekterar vårt önskemål om att inte besöka trädgården innan vi öppnar efter mitten av maj. Vi behöver arbetsro, så vi kan få alla plantor producerade i god tid och att vi kan betjäna dig bättre då det blir dags att besöka oss  – vi ber om ursäkt för eventuellt pågående byggarbete. Denna vår satsar vi inte på sköna omgivningar ännu – bara odla, odla, odla.

DIN EGEN AKTIVITET ger dig lägre priser – vi älskar att vara ute i god tid

Vår grundtanke med affärsidén är att din egen aktivitet och ditt eget intresse ska vara avgörande hur pass  förmånliga plantor du lyckas köpa. Då gäller det också  att vara ute i god tid. Vi på Plantgården börjar planera alla inköp av frön, jord, krukor, brätten och övrigt odlingsmaterial för sådd och krukning redan vid årsskiftet. Som återkommande lojal kund kommer du att få en kod, med vilken du kan förbeställa dina plantor väldigt förmånligt redan på vintern. Sedan kan du under plantsäsongen komma till trädgården i Salthamn och avhämta dina förbeställda och betalda plantor.  Plantorna kommer att ha ett normalpris i webshopen, men med din kod kan du få upp till -60%…-70%  rabatt om du förbeställer på nätet  i januari,  -50% rabatt om du förbeställer i februari, -40% om du förbeställer i  mars,  -30% rabatt om du förbeställer i april.  Ju längre tid du skjuter fram ditt köpbeslut, så  kommer motsvarande också priserna alltså att stiga. I maj är nätbutiken stängd och man betalar ordinarie pris i plantbutiken. Rättvist, eller hur?  Därför är det viktigt att vi har dina kontaktuppgifter så att du kan få koderna i rätt tid. Med andra ord kan du i praktiken förbeställa t.ex en tomatplanta väldigt tidigt i januari  med -70% rabatt för endast  ca 14 kr (norm. 49 kr)

KUNDER är livsviktiga – vi älskar lojala kunder

Utöver förmånliga priser handlar Plantgården om kvalitetstänk, miljömedvetenhet, lojalitet och god service med nöjda kunder.  För att vi skall kunna styra trädgårdsverksamheten i Salthamn vidare mot vår vision så behöver vi dig. Du är vår kund och utan kunder är vi ingenting. Ju mera du anlitar just Plantgården som din lokala plantleverantör, desto mera vill vi belöna dig med förmånliga priser och galna kampanjer. För att vi snabbt och enkelt skall kunna nå dig och för att du skall kunna ta del av vårt lojalitetsprogram med olika premieringserbjudanden så är det viktigt att du är med i vårt kundregister.  Du kan anmäla dig till registret och nyhetsbrevet längst ner på sidan. Gör det redan nu så är det gjort!  På så sätt kan vi  ge dig bästa möjliga service till bästa möjliga priser. Vi kommer nämligen att ha en väldigt stor del av verksamheten och försäljningen förlagd till nätet och vi ämnar därför aktivt samla in kundernas  kontaktuppgifter då ni handlar/förbeställer i webshopen. Eller gå med i programmet då ni handlar i trädgården i Salthamn. Till kampanjerna med superbilliga plantpriser behöver du olika rabattkoder som gäller för olika tidpunkter.  I enklaste korthet så kan man säga att så länge du finns med i vårt kundregister så är du automatiskt medlem i vårt lojalitetsprogram. Inga kort, inga medlemsnummer, inga konstigheter. Om du inte längre vill vara med, så kan du när som helst själv gå in på kontot och ta bort dina uppgifter eller be oss att göra det via mail till info@plantgarden.se.  Läs mer om vår secretesspolicy och GDPR här. 

 

VARFÖR FÖRBESTÄLLA PLANTOR så tidigt på vintern  –  jo, vi älskar plantor som faktiskt blir sålda

Du som registrerar ett konto i vår webshop hanterar själv dina inställningar och lösenord. På kontot kan du också se din tidigare orderhistoria. Ju fler gånger du beställt desto enklare kommer också du att kunna planera dina egna kommande odlingar – och det blir också lättare för dig att kunna göra en tidig beställning av basplantor redan under vintermånaderna, då du ungefär vet vad du har odlat innan  – och troligtvis kommer att odla åter denna säsong. Då vi måste beställa hem frön och planera under vintern så är det också bra för oss att veta vad som kommer att behövas – t.ex hur många basilikaplantor tror vi att måste odlas i år? 300 st, 500 st 1700 st eller 5.000 st.  Det är redan stor skillnad på 1.700 st och 5.000 st. Så om vi redan i slutet av februari vet att ni förbeställt minst 1500 basilikor, då kan vi bättre planera odlingen därefter. Istället ökar vi produktionen av basilika och minskar t.ex på kumminplantorna, för av dessa har ni beställt bara t.ex. 40 st. Då behöver vi inte  ödsla tid, material  o utrymme på att  odla 150 kumminplantor varav 110 kommer att bli bortslängda som osålda.  Då vi har flera hundra olika sorter i vår produktion, så förstår du hur viktig det är att vi odlar just av det som går åt mest. Det är ingen idé att odla 2.000 tomatplantor av sorten Dansk Export och förvänta sig att alla blir sålda. Hellre sår vi rätt mängd från början och belönar er med ett billigare pris, eftersom vi inte gör onödigt arbete och slänger bort  typ 1.583 st plantor . Vi blir så glada om alla plantor är önskade och väntade från första början. Vi blir lite ledsna över att göra massa onödigt arbete för att sedan slänga bort dyrbart producerade växter som ingen vill ha. Priset på de inbesparade onödiga arbetskostnaderna  flyttar vi över på dig i form av billigare priser. Är vi inte hyggliga?

 

PERENNER – Fleråriga trädgårdsväxter

Det är du som själv bestämmer hur du vill ha det. Om du genast vill ha stort och färdigt då kan du köpa stora plantor för en lite större slant, men om du är beredd att själv göra lite mera och kanske köpa mindre plantor och ge dem lite mera tid – ja då kan du göra riktigt goda affärer. Och om du vill gå på plantsafari och själv gräva upp dina lite större plantor ur jorden – då kan du få även stora plantor för en billigare slant. Ganska härligt, eller hur?

Vi kommer att anlägga stora odlingar av perenner, dvs fleråriga växter som kommer upp i rabatten år efter år. Det finns tusentals olika sorter och vi skall förstås ha så många som möjligt…Det skall ju inte vara lätt att välja! Vår idé går ut på att bygga upp en härlig visningsträdgård på de ännu så tomma fälten nere på Salthamn, alldeles invid fabriken där Rolf & Friends håller till. Då skall du kunna komma under hela odlingssäsongen och beundra de otaliga blommorna som finns i vår odling och få inspiration till vad du själv kunde plantera i din täppa.