VÅR AFFÄRSIDÉ med billiga plantor är så här enkel: var bara ute i god tid!

Trädgården i Salthamn invid Lummelundagrottorna heter Plantgården. Och det är just precis plantor som Plantgården handlar om.  Stora plantor,  mellanstora plantor, små plantor. Och förstås om stora priser, medelpriser och låga priser.  Vi har plantorna för din lilla, mellanstora eller enorma trädgård. Och du kan anpassa inköpens slutsumma  efter storleken på din börs då du är ute i god tid på vinter/vårvintern med din beställning

Läs gärna texten nedan , så förstår du med en gång  hur Plantgården funkar framöver

och hur du köper de mest prisvärda plantorna

 

DIN EGEN AKTIVITET GER DIG DE LÄGSTA PRISEN!

Vår grundtanke med affärsidén är din egen aktivitet – det ligger i ditt eget intresse hur pass  förmånliga plantor du lyckas köpa och då gäller det också  att vara ute i god tid. 

Detta är nytt för 2019! 

Plantorna kommer fr.o.m. februari 2019 att ha ett normalpris i webshopen. Men med en rabattod kan du få plantorna upp till -70%  billigare om du förbeställer på nätet  under februari,  -60% rabatt om du förbeställer under mars, -50% om du förbeställer under april.  I maj betalar du fullt normalt butikpris.  Ju längre tid du skjuter fram ditt köpbeslut, så  kommer motsvarande  priserna alltså att stiga  och du betalar vid högsäsong ordinarie pris i plantbutiken. Rättvist, eller hur?  Egen aktivitet avgör!  Dessutom utökar vi plantsortimentet till ca 800 olika växter. Plantgårdens webshop är en skattkista för dig med gröna tummar.

Detta betyder att du förbeställer  t.ex en tomatplanta i februari  med -70% rabatt för endast  ca 13 kr (norm. 45 kr)

Du som registrerar ett konto i vår webshop hanterar själv dina inställningar och lösenord. På kontot kan du också se din tidigare orderhistoria. Ju fler gånger du beställt desto enklare kommer också du att kunna planera dina egna kommande odlingar då du lär känna sortimentet – och det blir också lättare för dig att kunna göra en tidig beställning av basplantor redan under vintermånaderna, då du ungefär vet vad du har odlat innan  – och troligtvis kommer att odla åter denna säsong.

 

VARFÖR FÖRBESTÄLLA PLANTOR så tidigt på vintern?

-Jo, vi älskar när plantor faktiskt får ett hem

DÄRFÖR PRECISIONSODLAR VI ENLIGT ÅTGÅNG

Vi börjar planera alla inköp av frön, jord, krukor, brätten och övrigt odlingsmaterial för sådd och krukning redan efter årsskiftet. Som återkommande kund kommer du under närmaste åren att märka, att du kan förbeställa dina plantor väldigt förmånligt redan på hösten/vintern. Sedan kan du under vårens högsäsong besöka trädgården i Salthamn och avhämta dina förbeställda och redan betalda lågprisplantor. 

Då vi måste beställa hem frön och planera under vintern så är det nämligen också bra för oss att veta vad som kommer att behövas – t.ex hur många basilikaplantor tror vi att måste odlas i år? 300 st, 500 st 1700 st eller 5.000 st.  Det är redan stor skillnad på 1.700 st och 5.000 st. Så om vi redan i slutet av februari vet att ni förbeställt minst 1500 basilikor, då kan vi bättre planera odlingen därefter. Istället ökar vi produktionen av basilika och minskar t.ex på kumminplantorna, för av dessa har ni beställt bara t.ex. 40 st.

Detta kallar vi precisionsodling! Då behöver vi inte  ödsla tid, material  o utrymme och värme på att  odla 150 kumminplantor varav 110 troligtvis kommer att bli bortslängda som osålda.  Då vi har  800 olika växter  i vår produktion, så förstår du hur viktig det är att vi odlar just av det som går åt mest. Vi kan inte göra 100 st av varje sort i onödan – det blir 80.000 plantor. Så det är ingen idé att odla 2.000 tomatplantor av sorten Dansk Export och förvänta sig att alla blir sålda. Hellre sår vi rätt mängd från början och belönar dig med ett billigare pris, eftersom vi inte gör onödigt arbete och slänger bort  typ 1.583 st plantor . Vi blir så glada om alla plantor är önskade och väntade från första början. Vi blir lite ledsna över att göra massa onödigt arbete för att sedan slänga bort dyrbart producerade växter som ingen vill ha. Priset på de inbesparade onödiga arbetskostnaderna  flyttar vi över på dig i form av billigare priser.  Det blir en Win-Win grej av det hela!

KUNDERNA är superviktiga – vi gillar trogna kunder

Utöver förmånliga priser handlar Plantgården om kvalitetstänk, miljömedvetenhet, lojalitet och god service med nöjda kunder.  För att vi skall kunna styra trädgårdsverksamheten i Salthamn vidare mot vår vision så behöver vi dig. Du är vår kund och utan kunder är vi ingenting. Ju mera du anlitar just Plantgården som din lokala plantleverantör, desto mera vill vi belöna dig med förmånliga priser och galna kampanjer. För att vi snabbt och enkelt skall kunna nå dig och för att du skall kunna ta del av vårt rabattprogram med olika premieringserbjudanden så är det viktigt att du är med i vårt kundregister.  Du kan anmäla dig till registret och nyhetsbrevet längst ner på sidan. Gör det redan nu så är det gjort!  På så sätt kan vi  ge dig bästa möjliga service till bästa möjliga priser. Vi kommer nämligen att ha en väldigt stor del av verksamheten och försäljningen förlagd till nätet och vi ämnar därför aktivt samla in kundernas  kontaktuppgifter. Om du köpt eller skall köpa på nätet får vi automatiskt din info registrerad då du handlar – behövs ingen separat registrering då! Eller gå med i kundregistret då ni handlar i trädgården i Salthamn. Till kampanjerna med superbilliga plantpriser behöver du olika rabattkoder som gäller vid olika tidpunkter/ kampanjer.  I alla enkelhet så kan man säga att så länge du finns med i vårt kundregister så är du automatiskt medlem i vårt lojalitetsprogram. Inga kort, inga medlemsnummer, inga konstigheter. Du bara meddelar ditt namn i kassan!  Om du inte längre vill vara med, så kan du när som helst själv gå in på kontot och ta bort dina uppgifter eller be oss att göra det via mail till info@plantgarden.se.  Läs mer om vår secretesspolicy och GDPR här. 

 

PERENNER – Fleråriga trädgårdsväxter

Det är du som själv bestämmer hur du vill ha det. Om du genast vill ha stort och färdigt då kan du köpa stora plantor för en lite större slant, men om du är beredd att själv göra lite mera och kanske köpa mindre plantor och ge dem lite mera tid – ja då kan du göra riktigt goda affärer. Och om du vill gå på plantsafari och själv gräva upp dina lite större plantor ur jorden – då kan du få även stora plantor för en billigare slant. Ganska härligt, eller hur?

Vi kommer att anlägga stora odlingar av perenner, dvs fleråriga växter som kommer upp i rabatten år efter år. Det finns tusentals olika sorter och vi skall förstås ha så många som möjligt…Det skall ju inte vara lätt att välja! Vår idé går ut på att bygga upp en härlig visningsträdgård på de ännu så tomma fälten nere på Salthamn, alldeles invid fabriken där också Rolf & Friends håller till. Då skall du kunna komma under hela odlingssäsongen och beundra de otaliga blommorna som finns i vår odling och få inspiration till vad du själv kunde plantera i din täppa.

Observera, att våren/sommaren 2018 var vårt första verksamhetsår i Salthamn och vi kommer nu 2019 att köra en annorlunda säsong, främst vad gäller rabatterade priserna. Men en riktigt bökig nybyggarsäsong var det ifjol.  Trädgården är fortfarande under uppbyggnad och vi hoppas du respekterar vårt önskemål om att inte i onödan åka ut till oss innan vi meddelat att vi har öppnat. Vi behöver arbetsro, så vi kan få alla plantor producerade i god tid och att vi kan betjäna dig bättre då det blir dags att besöka oss  – vi ber fortfarande om ursäkt för eventuellt pågående byggarbete. Denna vår ska vi försöka göra lite mera struktur på området. Du kan via denna länk läsa mer om vad som är på gång i Salthman