Försäljnings- och leveransvillkor våren 2018

ALLMÄNT
Följande allmänna villkor gäller för dig som privat- eller företagskund hos Plantgården Gotland. Vid köp ingås avtal mellan köparen och Plantgården Gotland, som nedan även kallas ”Plantgården”

FÖRETAGSINFORMATION
Plantgården Gotland
Väskinde, Salthamn 697
62275 Visby
Telefon: 073 738 1231
E-post: info@plantgarden.se
Organisationsnummer: 7001225379

När du genomför ett köp hos Plantgården Gotland godkänner du våra köpvillkor i sin helhet, samt samtycker till vår hantering av cookies och personuppgifter. Se avsnitt längre ner om vår personuppgiftspolicy.
För att göra ett köp på plantgarden.se måste du ha fyllt 18 år, i enlighet med svensk lag. Alla priser på hemsidan är angivna inklusive moms och i svenska kronor. Priserna inkluderar inte eventuella betalnings- och fraktavgifter. Dessa avgifter anges separat i de fall de förekommer.

Kampanj- och reapriser gäller under en specifik tidsperiod eller så långt lagret räcker, om ej annat anges. Plantgården reserverar sig för prisändringar, slutförsäljning och eventuella faktafel, till exempel prisfel, produktbeskrivningar, färgavvikelser samt felaktiga lagersaldon. Vi förbehåller oss rätten att häva köp vid felaktiga uppgifter på hemsidan. Plantgården förbehåller sig rätten att när som helst ändra allmänna villkor, priser, sortiment, beskrivningar eller bilder på hemsidan. Varje genomförd och godkänd beställning genererar per automatik en orderbekräftelse. Den vanligaste anledningen till att en orderbekräftelse uteblir är att man i samband med beställningen har råkat uppge en felaktig mailadress. För att vara säker på orderns giltighet måste du få ett elektroniskt kvitto på betalningen från Payson. Endast en orderbekräftelse  garanterar inte betalning. Kontakta oss om du har några frågor!  Kontrollera gärna Skräpposten för säkerhets skull.

LAGERSALDO
Det lagersaldo som visas på hemsidan är endast en prognos. Varans tillgänglighet kan ej garanteras.
Om du har beställt en vara som har tagit slut i lager, förbehåller vi oss rätten att annullera denna vara på din beställning och skicka dig resterande beställda varor. Mellanskillnaden återbetalas via Payson.

PERSONUPPGIFTSPOLICY
Vi lämnar ej ut adresser, telefonnummer e-postadresser eller andra personuppgifter om våra kunder till tredje man för marknadsföringssyfte, statistisk bearbetning eller dylikt.
Kunders personuppgifter behandlas konfidentiellt oavsett om de speciellt har begärt detta eller inte. Vi använder informationen endast för att kunna handlägga kunders beställningar och kunna erbjuda relevant marknadsförind. Läs mer om vår secretesspolicy och GDPR via länken längst ner på sidan

 

BETALNING AV DITT KÖP

Tack för att du beställer produkter av oss!  Du kommer att få en automatisk bekräftelse på den e-postadress du angav. Det totala priset på din beställning kommer att visas i kassan. Du kan alltid avbeställa din order utan kostnad inom 14 dagar efter beställningsdatum och få köpeskillingen återbetald. Om du vill avbryta din beställning, skicka ett mail till info@plantgarden.se och vi kommer att kontakta dig omgående. Din betalning kommer att vidarebefordras till oss via direktdebitering via Payson, som är ett svenskt företag som arbetar i samarbete med VISA, MasterCard och svenska banker som tillhandahåller direktstöd för kontoöverföring. För att vara säker på orderns giltighet måste du få ett elektroniskt kvitto på betalningen från Payson. Endast en orderbekräftelse  garanterar inte betalning. Kontakta oss om du har några frågor!

HUR FÅR JAG DE BESTÄLLDA PERENNERNA PÅ HÖSTEN?

Perennaplantorna du beställer online fr.o.m. 12/6 2018 kan avhämtas endast från vår trädgård,  i Väskinde, Salthamn 697, alldeles söder om Lummelundagrottorna  Med början från september 2018.    Kunden är medveten om att produkterna inte är plockade / packade, utan kunden går själv runt  med sin orderbekräftelse och samlar ihop sin beställning enligt produktnumren. Alla plantor eller sortgrupper har en nummer, så det är lätt att hitta rätt.  Vi vill även uppmärksamma dig om att detta är vår första odlingssäsong och att alla plantor kommer eventuellt inte vara helt klara för leverans direkt från början av september så vi rekommenderar avhämtning mot mitten-slutet av september för säkrare tillgång och att plantorna vuxit sig tillräckligt stora.  Eventuellt kan det behövas att du kommer i flera etapper för att avhämta varorna, ty vissa perenner  tar tid på sig att gro och växa till sig. Vi hjälper gärna till med information!

SAKFEL OCH ÖVRIG RESPONS

Plantgården Gotland förbehåller sig rätten att upphäva ordern om det föreligger ett tydligt och betydande prisfel. Med detta menas en potentiell prisförvrängning av produkten i onlinebutiken så att priset på en produkt skiljer sig så signifikant och tydligt från produktens normala prisnivå,  att den genomsnittliga konsumenten skulle anses  förstå felet i fråga. Ett klart prisfel skulle till exempel vara att priset på en produkt är 0,00 KR eller om priset på produkten är så lågt eller högt att det generellt kan anses vara felaktigt. Plantgården Gotland förbehåller sig rätten att ändra priser. Vi tar inte heller ansvar för eventuella fel i produkter och material som finns på vår webbplats eller i våra annonser. Sådana fel kan t.ex. vara potentiella prisfel, produktbeskrivningar, stavfel, färgändringar och felaktiga lagernivåer (när det synliga lagersaldot bara är en prognos) Plantgården Gotland förbehåller sig rätten att när som helst ändra villkor, priser, val, beskrivningar eller bilder på hemsidan. Missbruk av rabattkoder godkännes ej. Om rabattkoder används felaktigt eller nätbutikens teknik godkänner rabattkoder på felaktig grund så har Plantgården rätt att förkasta ordern efter att kunden informerats om felaktig kodhantering.

FORCE MAJEURE

Plantgården Gotland är inte ansvarig för eventuella förseningar eller skador som orsakats av ett hinder som företaget inte själv kan rå på, situationer man inte rimligen kunnat förutse eller de konsekvenser som kan uppstå p.g.a. dessa oväntade situationer. Till exempel, arbetskonflikter, personalsjukdom, import- och exportförbud, avbrott i offentlig kommunikation, strömavbrott och störningar i posttrafik eller vägtrafik och frakt. Om force majeure varar mer än en månad har både Plantgården Gotland och kunden rätt att säga upp transaktionen utan skada eller förseningar.

KLAGOMÅL
Om du hittar något fel på produkten eller ett fel på webbtjänsten, kontakta oss genast via telefon eller e-post. Ersättningsprodukter / kompensation förhandlas alltid från fall till fall. Vi vill uteslutande alltid  ge kunden god service och vi vill sälja endast högkvalitativa och friska plantor. Levande plantmaterial kan ibland ge överraskningar. Om du hittar något avvikande eller en brist på någon produkt, vänligen kontakta oss så får vi diskutera oss fram till en lösning. Om det finns ett produktions-eller leveransproblem för en produkt och varan inte kan levereras till kunden kommer vi att diskutera eventuella variationer / byte av sorter / återbetalningar.  Vi reserverar oss för oväntade situationer – växterna är känsliga för olika sjukdomar och plötsliga klimatförändringar såsom t.ex. svår frost, storm, regn och hagelskador. Du kan avbeställa din beställning kostnadsfritt inom 14 dagar efter beställning. Vänligen anmäla eventuella avbeställningar info@plantgarden.fi

E-postadresslista och kundkommunikation
När du beställer våra produkter från webbutiken bifogar vi dig automatiskt till programmet som vår lojala kund och dina uppgifter kommer att läggas till i vår lista för e-postutskick. Du kommer alltså att få info om våra aktiviteter, samt erbjudanden om eventuella rabatter och kampanjer. Nyhetsbreven och meddelandena kommer skickas  antingen via e-post eller som sms till din telefon

Plantgården Gotland skickar sina registrerade kunder både marknadsföringsmeddelanden och kundservice till e-post och mobiltelefoner. Elektronisk direktmarknadsföring skickas endast till kunder som uttryckligen har accepterat det i förväg. Kundservicemeddelanden relaterade till kundens beställning och leverans från webben skickas vid behov från oss.  Sådan elektronisk service relaterad till kundservice och order kommer också att skickas även om du inte har godkänt elektronisk direktmarknadsföring. Genom att acceptera villkoren i e-handelsavtalet och genom att prenumerera på webbutiken godkänner du att du får utskick och kundmeddelanden  som vi skickar i det format som valts av Plantgården  Gotland.
Som registrerad kund kan du hantera marknadsföringsbehörigheter och förbud på Mitt konto sidor på webben. Du kan fråga om övriga marknadsföringsbehörigheter och förbud genom att ringa till Plantgården Gotlands kundservice eller genom att skicka ett mail till info@plantgarden.fi

POLICY
Klicka här och läs vår fullständiga integritetspolicy på denna sida innan du godkänner ditt köp.

KONTAKT
Trädgård: PLANTGÅRDEN GOTLAND
E-handelsmarknadsnamn: plantgarden.se
Väskinde, Salthamn 697,  62275  VISBY
E-postadress: info@plantgarden.se
Telefon: +46 (0)73738 1231  // Kalle