LÄS HÄR OM VÅR IDÉ MED FÖRMÅNLIGA PLANTOR 

Väldigt viktigt att läsa och förstå hur vi tänker!

Det tar dryga två minuter men är mycket prisvärd läsning för framtida bruk

Nu inför vi på Plantgården  vårt planerade prissättningssystem i praktiken. Detta i enlighet med vår verksamhetsidé – stort utbud till små priser! 

Enligt detta skall system vi från och med nu fungera i framtiden – så nu vet du det!  Om du blir sugen att köpa plantor i november  så skall du kunna lägga en order inför våren – och få plantorna hela 70% billigare än om du köpte dem på våren direkt i växthuset. Priset på förbeställda plantor är alltid -70% november-januari. sedan minskar rabatten ju närmare högsäsong vi går – läs mera nedan i texten

Vårt mål är att framöver erbjuda er kunder ett enormt brett specialkomponerat sortiment av förodlade plantor till ett väldigt gynnsamt pris för er gotlänningar, sommargotlänningar och nu även för dig på fastlandet som kan avhämta vid bilen på Söder i stockholm under maj-juni.

 Och nu skall du  lära dig hur detta kommer att fungera. Det skall bli en normal rutin för dig att förbeställa, tänker vi. I annat fall går du miste om rabatterna och specialplantorna  som finns  uppodlade endast i små mängder.  En del udda sorter finns det bara 10-20 st i lagersaldot. Så det gäller att kolla runt lite ibland i shopen

Så sant som det är julafton den 24 december, varje år,  så är det lika sant att du alltid i fortsättningen kan förboka plantor till superpris utanför högsäsongen.  Om du är plantsugen i november… ja då kollar du lite och slänger iväg en order med -70% rabatt. När plantorna är slut i nätbutikens saldo – ja,då är dom slut. Då betalar man normalpris på våren

Så här ser nya produktbeskrivningarna i nätbutiken ut nu. Vårens normalpris utgör grunden för ditt pris och i gröna rutan ser du utmärkt med gult vilket pris som gäller respektive månad vid förbokning. Observera att sorterna kan sälja slut fort, så det är först vid kvarn som gäller, då antalet plantor på nätet är begränsat. Vi skall ju klara av att producera dem också, så det finns inte plantor i obegränsade mängder!  I övrigt skall man kunna boka plantorna året runt till högrabatterat  pris under hösten och vintern utan en massa kampanjer. som påminner om det. Du skall själv lära dig att vara ute i god tid.  Det här är vad vi erbjuder och ibland gäller att vara snabb så man inte blir utan sina favoriter. Den som väntar för mycket mister till slut hela stycket. Vi tycker detta är en rättvis och bra deal, eller hur?

I sin enkelhet går systemet ut på att ni kunder lär er att börja beställa plantorna i väldigt god tid. Då vet vi vad ni vill ha och vi kan odla rätt mängd direkt utan svinn. Ju tidigare vi får in din beställning desto större blir din rabatt. Om du inte förbeställt så betyder det att du missar alla specialsorter som säljer slut tidigt och dessutom betalar du ett normalt butikspris på våren i plantskolan.

RABATTERNA SOM GÄLLER FÖRBOKADE PLANTOR VÅREN 2019 ÄR FÖLJANDE

VI SYSSLAR MED PRECISIONSODLING

Nu under våren 2019 har vi inom kort över  800 st olika varianter av plantor till salu i nätbutiken. Du förstår säkert, att vi inte i blindo kan odla upp en viss mängd och sedan hoppas att någon kommer ut till Plantgården i Salthamn  och kanske köper av dem. Tänk redan 800 x 100 st = 80.000 plantor.  Det funkar inte att odla och hoppas på det bästa. Därför precisionsodlar vi enligt lagda orders. 

INGET ONÖDIGT SVINN – DU FÅR ISTÄLLET ETT MYCKET LÄGRE PRIS

Traditionellt har vi innan också odlat upp 1000 plantor av t.ex.  endast en viss tomatsort men kanske endast 200 har blivit sålda. Då har vi slängt 800 plantor. Föreställ dig hur mycket svinn i kronor det har blivit av både arbetstid för sådd, plantering, bevattning, skötseln och slängandet, samt krukorna, plantjorden och uppvärmningen – helt i onödan. Tag nu fram matematikkunskaperna och förstå hur fruktansvärt mycket svinn det blivit om vi haft låt oss säga futtiga 300 sorter varav 50 blir osålda. Redan då har vi gjort helt onödigt arbete med 15.000 plantor som har tagit upp 150 m2 utrymme i växthuset + alla andra ovan nämda kostnader.

WIN – WIN

Vår idé är att det skall bli en win-win situation. Det betyder att vi istället för att odla en massa i onödan odlar det som ni kunder faktiskt vill ha. Då odlar vi det antalet som blir sålt och undviker en massa jättedyra kostnader. Istället flyttar vi svinnet till din fördel och drar ner på priserna, eftersom plantan redan 100% är såld – till just dig! Då har du vunnit på att få en planta till superpris och vi har inte haft svinn på den, så båda parter blir nöjda

VILL DU INTE HA REKLAM I FORM AV MAIL OCH SMS?

-då måste du avregistrera dig och kan inte längre vara nätkund

Vårt mål är att odla upp massor av specialplantor som ingen annan lokal producent kan erbjuda dig. Då behöver vi tekniken till vår hjälp! Vi tänker utanför boxen och flyttar planthandeln in på nätet, där vi har koll på sorter och sålt antal. Därför är det viktigt att veta följande: För att du ska få maximal nytta av att vara kund hos oss, så samlas  dina kontaktuppgifter automatiskt på en maillista vid köp på nätet. Detta godkänner du vid varje köp (GDPR) och därför får du kundbrevsutskick och ibland också reklam via sms. Om du inte vill vara kund hos oss, så skall du meddela om att du vill avregistreras.  Men då vet du inte heller vad som händer på Plantgården. Så fort du åter gör ett köp återinförs du i utskicken, eftersom utan kontaktuppgifter kan vi inte idka näthandel.